Novosti

Onlajn info-sesija o programu Pametni početak

Onlajn info-sesija o programu Pametni početak

napisao/la Marjan Milošević -
Broj odgovora: 0

Научно-технолошки парк Чачак у сарадњи са Фондом за иновациону делатност организује онлајн инфо-сесију на тему доступних извора финансирања за развој првог прототипа у оквиру програма Паметни почетак.

Инфо сесија ће бити одржана у петак, 15. децембра 2023. године са почетком у 13 часова, а има за циљ да вам пружи све информације о актуелном јавном позиву Фонда, који је намењен перспективним тимовима са скалабилним техничким решењима за различите тржишне проблеме.

Учесницима у програму на располагању су бесповратна средства до 5,4 милиона динара по појединачном пројекту, а Фонд амбициозним тимовима нуди финансирање од 90% укупног буџета пројекта.

Паметни почетак фокусиран је на проучавање, валидацију и демонстрацију корисности производа, услуга и технологија, као и развој првих прототипа или минимално одрживих производа (MVP). 

Поред финансијске подршке, програм нуди и менторство, које ће  тимовима од 2 до 5 чланова помоћи у спровођењу прве фазе истраживања тржишта, развоју производа и успостављању пословних модела.

Јавни позив за достављање предлога иновативних пројеката из свих области науке и технологије отворен је до 1. фебруара 2024. године, до 12 часова. 

Своје присуство потврдите путем форме на линку.

👩🏼‍💻 Датум: 15.12.2023. године
🕐 Време: 13 часова
📍Стартап центар Научно технолошког парка Чачак (Трг устанка 2)