Novosti

Bubble Cup takmičenje u programiranju

Bubble Cup takmičenje u programiranju

napisao/la Marjan Milošević -
Broj odgovora: 0


Počev od 26.03.2018. godine počinju prijave za timsko takmičenje u programiranju „Bubble Cup“ (Bablkap) za studente i srednjoškolce. 

Cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja među mladima, privlačenje talentovanih mladih programera iz zemlje i regiona, i promovisanje timskog rada. "Bubble Cup" takmičenje organizuje se u nekoliko faza. Nakon registracije na internet portalu www.bubblecup.org  (registracija je moguća od 26.03. do 28.04. (23:59)) organizuju se kvalifikacije u dve onlajn runde: prva od 1. do 25.04.2018. i druga od 1. do 25.05.2018.

Tokom ove dve runde potrebno je da takmičari reše određeni broj zadataka. Najbolji timovi srednjoškolaca i studenata, prema jasno definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja. Finale se održava u septembru u Beogradu.
Za detalje u vezi sa pravilima takmičenja zainteresovani informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, na imejl adresi bubble@bubblecup.org ili preko Facebook strane takmičenja: www.facebook.com/BubbleCupCompetition.